Ny- och återbesök
850kr • 40 minuters behandling • Mån-fre
Jourtid
1050kr • 40 minuters behandling • Helg & röda dagar
En osteopat ser kroppen som helhet och fokuserar på sambandet mellan kroppens struktur och dess funktion.
Första besöket inleds med ett samtal (anamnes) där du som patient beskriver din sökorsak och eventuella besvär. Därefter ställer osteopaten frågor kring besvären, sjukdomshistorian samt om eventuella skador. Syftet med anamnesen är att osteopaten skall få en så komplett bild som möjligt av ditt tidigare och nuvarande besvär. Sedan påbörjas en undersökning för att få en djupare förståelse kring besväret.
Därefter gör osteopaten en undersökning av muskler och leder kring besvärsområdet och beroende på sökorsak kan eventuella tester tillkomma som funktionella, ortopediska samt neurologiska.
Sedan ställer osteopaten en diagnos som grundar sig på fynden kring undersökningen och anamnesen.
Osteopater använder olika behandlingsmetoder och beroende på besvär använder vi bästa möjliga behandlingsmetod. Vi vill att du ska förstå varför just ditt problem har uppstått och hur vi kan skapa en långvarig effekt för dig. Vi använder manuell behandling som är skonsam för kroppen. Likaså anpassas metoderna efter dina individuella besvär och alltid i samråd med dig. Det kan handla om massage och stretching. Vi utför även artikulation, ledmanipulation och positioneringstekniker.
Teknikerna går på olika sätt ut på att förbättra ledens funktion, öka cirkulationen och stödja avslappning inom ett specifikt område.
Ibland kan ett återbesök behövas för att kompletera behandlingen. Beroende på besvär och problematik kan antalet återbesök variera från person till person.
Behandlingen av en osteopat handlar inte bara om fysiska metoder. Vi lägger stor vikt vid att erbjuda råd och stöd för att uppnå ett hälsosamt liv. Det kan handla om samtal kring stress, kost, psykiskt mående, såväl som mer ingående råd kring rörelse och ergonomi.
Här har vi samlat vanliga frågor och svar kring osteopati och behandling. Om du inte hittar ditt svar här får du gärna kontakta oss.
Vad gör en osteopat?
Osteopater är specialister kring rörelseapparaten och kan därefter hitta orsaker till besvär som man kan uppleva i olika områden i kroppen. Osteopater behandlar t ex nack- och ryggbesvär, muskel- och ledvärk, belastningsskador och mycket mer därtill. Det är en manuell behandlingsform som innebär att man gör behandling med händerna.
Hur många återbesök behöver jag?
Normalt består en behandlingsserie av 2-5 besök. Beroende på besvären, hur länge de funnits samt möjlighet att ändra bakomliggande orsak, kan det dock behövas fler eller färre besök. Vid återbesök utvärderar vi smärtbilden och progressionen för att se att behandlingsplanen går åt rätt håll.
Vilka betalningsmetoder tar ni emot?
Vi tar både kort och Swish. Vi tar dessvärre inte emot kontanter. Det går dessutom bra att betala genom friskvårdsleverantörer som Epassi eller Edenred.
Vad ingår i en osteopatisk behandling?
Behandlingen är manuell och är alltid behovs- och individanpassad, på så sätt är ett besök alltid unikt då du kommer till osteopaten. Vid patientmötet sker bland annat omfattande hållnings- och rörelseanalys, neurologisk-, ortopedisk-, och systemisk undersökning samt specifik palpation. Osteopaten använder skonsamma manuella tekniker som t ex stretch, massage, olika ledbehandlingar för att återställa rörlighet och funktion.
Hur lång utbildning har en osteopat?
För att bli osteopat i Sverige genomgår man en fyra år lång högskoleutbildning. För att bli diplomerad osteopat krävs en adekvat utbildning samt 1000 kliniktimmar.
850kr • 40 minuters behandling • Mån-fre
1050kr • 40 minuters behandling • Helg & röda dagar
”Väldigt vänligt bemötande. Rekommenderar verkligen! Pedagogisk och kunnig, precis vad man önskar sig.”
Mikael J.
”Tryggt och kunnigt bemötande! Alexander förklarar på ett tydligt sätt även enkla behandlingar vilket bidrar till en lugn och professionell miljö. Rekommenderar!”
Eric L.
”Fantastisk kunnig och engagerad! Hade stora besvär med ländryggen och efter en behandling och några övningar som jag kunde göra hemma försvann smärtan med en gång! Rekommenderar starkt!”
Simon T.